Płatki drożdżowe Słodkie Zdrowie 250 g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
PŁATKI DROŻDŻOWE 50g
Płatki drożdżowe nieaktywne to drożdże, które zostały poddane wysokiej temperaturze, co pozbawiło je zdolności fermentacji, uniemożliwiając ich użycie do wypieku. Stanowią naturalny zagęstnik, idealny jako dodatek do różnorodnych potraw, szczególnie w kuchni wegańskiej.
Płatki drożdżowe nieaktywne są bogatym źródłem witamin z grupy B, korzystnych dla organizmu.
Zawierają także minerały, takie jak:
Cynk – wspiera odporność, łagodzi problemy skórne.
Magnez - wpływa na pracę mięśni, redukuje stres i zmęczenie, oraz korzystnie wpływa na włosy i paznokcie.
Selen – działa antyoksydacyjnie, reguluje pracę tarczycy.
Chrom – reguluje metabolizm glukozy, zmniejsza apetyt na słodycze.
Żelazo - niezbędne dla hemoglobiny, transport tlenu oraz prawidłowy rozwój komórek.
Dodanie drożdży do diety polecane jest w przypadku problemów z koncentracją, poprawy kondycji włosów i paznokci, problemów skórnych (trądzik, łuszczyca), żylaków czy migrenowych bólów głowy.
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE - DLA TWOJEGO ZDROWIA
Skład: suszone drożdże nieaktywne
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
Producent: PPHU JS Słodkie Zdrowie
Kraj pochodzenia: Kodowany w numerze partii [Francja (FR), Chiny (CN), Estonia (EE), Niemcy (DE)].
Waga netto: 250g
ZASTOSOWANIE
Płatki drożdżowe charakteryzują się delikatnym, serowo-orzechowym smakiem, przypominającym parmezan. Z tego powodu są często wykorzystywane w kuchni jako zamiennik sera lub nabiału, szczególnie przez osoby na diecie wegańskiej lub bezmlecznej. Nadają się także jako zagęstnik i naturalny wzmacniacz smaku. Można je dodawać do makaronów, past kanapkowych, sosów, zup, sałatek czy kanapek. Jednak ze względu na brak zdolności fermentacyjnych, nie nadają się do wypieków ciast.
Bezpieczeństwo
Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.